Το φροντιστήριό μας

Το φροντιστήριο ΟΡΟΣΗΜΟ ιδρύθηκε το 1994 και από τότε μέχρι σήμερα έχει μια συνεχή δημιουργική παρουσία, αλλά και ουσιαστική προσφορά στην Ελασσονίτικη Παιδεία. Σήμερα το φροντιστήριο ΟΡΟΣΗΜΟ στεγάζεται στην οδό 6ης Οκτωβρίου 80 στην πόλη της Ελασσόνας. Το κτήριο και οι χώροι του φροντιστηρίου, με τον τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό αποτελούν ένα πρότυπο κέντρο εκπαίδευσης. Το φροντιστήριο διαθέτει:

 • 10 αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο καθηγητών και γραμματείας και χώρο για την αναμονή των μαθητών.
 • Μερικά χαρακτηρίστηκα από τον τεχνικό εξοπλισμό είναι:
  Αίθουσα πληροφορικής, σύστημα κλιματισμού ψύξης-θέρμανσης σε όλες τις αίθουσες, φωτοαντιγραφικά μηχανήματα για τις σημειώσεις των μαθητών, μηχάνημα βιβλιοδεσίας, πλήρη μηχανοργάνωση με δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών, εκτυπωτές, scanner. Επίσης διαθέτει πρόγραμμα διαχείρισης Φροντιστηρίου, το οποίο ελέγχει τους μαθητές στις γενικές επιδόσεις τους, στις γραπτές και προφορικές εξετάσεις τους, ελέγχει απουσίες και δίνει πλήρη αναφορά για τις σταδιακές προόδους των μαθητών με μια σειρά από χρήσιμα στατιστικά στοιχεία που είναι στην διάθεση των γονέων. 


  Σας ξεναγούμε σύντομα στις τάξεις μας και σας δείχνουμε επιγραμματικά τη δουλειά μας.

 • Τα τμήματα μας είναι α) ολιγομελή (6-8 ατόμων) και είναι ομογενή
  β) κλειστά (3-4 ατόμων)
  γ) ιδιαίτερα μαθήματα.
 • Γίνεται παράδοση του μαθήματος
 • Διευκρινίζονται τα δύσκολα σημεία της θεωρίας και εξηγούνται οι απορίες
 • Λύνονται αντιπροσωπευτικές ασκήσεις πάνω στην θεωρία. Λύνουμε μαζί με τους μαθητές συνθετότερες ασκήσεις καλλιεργώντας έτσι την κρίση τους. Η απόκτηση εμπειρίας γίνεται σταδιακά με τα πολλά θέματα που διαπραγματευόμαστε πάνω στον πίνακα.

 • Κλείνοντας κάθε ενότητα κάνουμε ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ στο οποίο όταν ο μαθητής αδυνατεί να αντεπεξέλθει, δίνουμε μικρές κατάλληλες (δόσεις) βοήθειας ώστε να τελειώνει μόνος του την άσκηση και εμείς να ελέγχουμε την πληρότητα των γνώσεων του.

 • Δίνουμε σημειώσεις – φυλλάδια – τυπολογία – χρήσιμες επισημάνσεις, σε φωτοαντίγραφα.

 • Δίνουμε καθημερινά πολλές ασκήσεις προς λύση τις οποίες διορθώνουμε και επιστρέφουμε, επισημαίνοντας τις παραβλέψεις και τα λάθη. Το κλειδί των γνώσεων είναι η συνεχής εξάσκηση σε όλα τα επίπεδα δυσκολίας.

 • Κάνουμε συνεχή τεστ στο πάνω στο μάθημα της ημέρας σύμφωνα με το νέο σύστημα και επίσημα διαγωνίσματα εκτός των ωρών διδασκαλίας που σκοπό έχουν τη συχνή επανάληψη και βαθιά εμπέδωση της ύλης

 • Ανά μήνα γίνονται επίσημα διαγωνίσματα στα πρότυπα του καινούργιου εκπαιδευτικού συστήματος, και στους μαθητές της δεύτερης και τρίτης Λυκείου δοκιμαστικές εξετάσεις προς το τέλος της σχολικής χρονιάς.

 • Οι βαθμολογήσεις όλων των μαθητών είναι αυστηρές, απέχοντας αρκετά από τις των σχολείων που με τους μεγάλους βαθμούς τους αποπροσανατολίζουν τους μαθητές και δεν προάγουν την περαιτέρω προσπάθειά τους.

 • Σε τακτά χρονικά διαστήματα γίνονται συγκεντρώσεις γονέων στις οποίες συζητάμε με τους γονείς τα προβλήματα αλλά και τους τρόπους βελτίωσης της απόδοσης των μαθημάτων.

 • Στους αδιάφορους μαθητές διακόπτουμε την φοίτησή τους

  Στόχος μας είναι : 
  να προσφέρουμε στους μαθητές μια υπεύθυνη και άρτια εκπαίδευση και να συνεχίσουμε την σειρά των άξιων επιστημόνων που βγαίνουν από τα θρανία μας χρόνια τώρα, όπως είναι οι εκατοντάδες εκλεκτοί απόφοιτοι των Πανεπιστημίων, τους οποίους είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε να διαπρέπουν σήμερα.

 

Διεύθυνση:

Πούτας Στέφανος / Φυσικός – Master στην Εκπαίδευση.

 

Μέλος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Φροντιστών Ελλάδας

 

Μέλος του Συλλόγου Ιδιοκτητών φροντιστών Ν. Λάρισας